Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Ο Δήμος Δωρίδος και η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία τίμησαν τον μεγάλο Λιδωρικιώτη Επιστήμονα Μαθηματικό Δημήτριο Κάππο

17-11-2015

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και υπερηφάνειας για τον μεγάλο Λιδωρικιώτη Επιστήμονα Μαθηματικό  Δημήτριο Κάππο, πραγματοποιήθηκε η ημερίδα για τη ζωή και το έργο του, στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Λιδωρίκι.


Η ημερίδα διοργανώθηκε από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία και το Δήμο Δωρίδος.

Χαιρετισμό απεύθυναν ο Δήμαρχος Δωρίδος κ. Γιώργος Καπεντζώνης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας κ. Νικόλαος Αλεξανδρής, καθώς και ο Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Άρης Σισσούρας που υπήρξε φοιτητής και για ένα διάστημα βοηθός του Δ. Κάππου.  
Για τη ζωή του Δημητρίου Κάππου μίλησε ο κ. Νικόλαος Κερασαρίδης, Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας με τίτλο της ομιλίας του «Δημήτριος Κάππος: ποιος ήταν».
Ο κ. Γιάννης Αντωνίου, Καθηγητής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ανέπτυξε το θέμα «η συμβολή του Δημητρίου Κάππου στην Κβαντική Λογική».
Ο κ. Νίκος Παπαναστασίου, Καθηγητής του Μαθηματικού Τμήματος, στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ανέπτυξε το θέμα «Το μάθημα του Δημητρίου Κάππου και αποσπάσματα από αυτό».
Στην ημερίδα παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Χρήστος Τσιλίκης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος και Κωνσταντίνος Υφαντής, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Λιδωρικίου κ. Κωνσταντίνος Κουτσούμπας, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φωκίδας κ. Παναγιώτης Καστρίτης, ο Σχολικός Σύμβουλος Φωκίδας κ. Σπυρίδων Σάρρας, οι Διευθυντές, αλλά και οι μαθητές των Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λιδωρικίου, εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Λιδωρικίου και κάτοικοι του Λιδωρικίου.




Δεν υπάρχουν σχόλια: