Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Η εξομολόγηση του Τσίπρα στον Παυλόπουλο. Τι του ζήτησε

20-11-2015

Δραματικά μηνύματα του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος λίγο μετά τις 10.00 πέρασε το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου.
i-eksomologisi-tou-tsipra-ston-paulopoulo-ti-tou-zitise

Στον απόηχο της απώλειας δύο εδρών από την κυβερνητική πλειοψηφία των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στη Βουλή στο νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας, ο Αλέξης Τσίπρας πέρασε λίγο μετά τις 10.00 το πρωί της Παρασκευής το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου.

Μπροστά τις τηλεοπτικές κάμερες ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο να μεσολαβήσει στην αντιπολίτευση, προκειμένου να υπερψηφιστούν από τη Βουλή τα δύσκολα νομοθετήματα που έρχονται, με κορυφαίο το ασφαλιστικό και τις νέες μειώσεις στις συντάξεις.
«Αυτοί που έριξαν το κάρο στον πάτο κάθονται τώρα στη γαλαρία και διαμαρτύρονται είμαστε στο τέλος ενός πολύ δύσκολου κύκλου είμαστε στις τελευταίες δύσκολες στροφές πρέπει να βάλουμε τα δυνατά μας, να σφίξουμε τα δόντια όμως και εσείς πρέπει να συμβάλλεται από το θεσμικό σας ρόλο για να υπάρξει σύμπνοια στα μεγάλα ζητήματα όπως το κυπριακό, τα ελληνοτουρκικά το προσφυγικό το Σκοπιανό και τα κοινωνικά θέματα» είπε ο πρωθυπουργός στον Προκόπη Παυλόπουλο. Αυτά που μου λέτε είναι ακριβώς αυτό που μου επιβάλει ο θεσμικός μου ρόλος και θα το κάνω απάντησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας δήλωσε ότι η κυβέρνηση πέρασε με επιτυχία έναν δύσκολο κάβο ενώ με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα κλείσει ένας μεγάλος κύκλος αβεβαιότητας. Κάλεσε τον πολιτικό κόσμο να δείξει αποφασιστικότητα ενόψει των κρίσιμων ψηφοφοριών και επιτέθηκε στην αντιπολίτευση σημειώνοντας ότι έριξαν το κάρο στα βράχια και τώρα κάνουν κριτική. Παράλληλα τόνισε ότι η χώρα χρειάζεται να βγει σε ένα αντιμνημονιακό ξέφωτο σημειώνοντας ότι ο νόμος για τους πλειστηριασμούς καλύπτει το 60% των δανειοληπτών.
Από την πλευρά του ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε στις τεράστιες θυσίες του ελληνικού λαού προκειμένου η χώρα να παραμείνει στην ΕΕ, ενώ υπογράμμισε ότι τώρα είναι η ώρα να εκπληρώσουν οι εταίροι τις υποχρεώσεις τους σε ό,τι αφορά το χρέος. 
Ο κ Τσίπρας θα ενημερώσει τον κ. Παυλόπουλο σχετικά με το πρόσφατο ταξίδι του στην Τουρκία, τις εξελίξεις στο προσφυγικό και την πορεία εφαρμογής της συμφωνίας με τους δανειστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: