Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Προς τον Αξιότιμον Υπουργό Οικονομικών

16-11-2015

[ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ 13-11-2015]

Κύριε Υπουργέ.
Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει «εξυγίανση» στο ΣΤΑΛΛΕΙΟ-ΓΑΤΕΙΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ εάν δεν επέμβετε εσείς άμεσα για τον διορισμό και κινητοποίηση της επιτροπής Διαχειριστικού Ελέγχου. 
Σας γνωστοποιούμε ότι το Ίδρυμα βρίσκεται εδώ και ένα χρόνο σε αναστολή λειτουργίας, χρωστούν γύρω στα 2.500.000, οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι και τρέχουν οι μισθοί τους και κανενός είδους έλεγχος δεν έχει γίνει στο Ίδρυμα από το 1999, το οποίο θεωρείται απολύτως αναγκαίο για να μην επαναλαμβάνονται τα ίδια λάθη και προκειμένου να γνωρίζουμε ποιες είναι οι συνολικές οφειλές. 
Είναι ασέβεια απέναντι στους ευεργέτες που άφησαν τις περιουσίες τους για κοινωφελείς σκοπούς και οδηγήθηκαν στο σημείο τα ανεκποίητα περιουσιακά στοιχεία τους να γίνονται «φύλλο και φτερό» χωρίς να ξεχρεώνεται το Ίδρυμα και να αποκαλύπτονται οι «τυχεροί» αγοραστές!
Είναι και προσβολή προς την τοπική κοινωνία, της οποίας τις αγαθοεργίες και δωρεές στερεί η υπάρχουσα «άρρωστη» κατάσταση. 
Η έννομος και συνταγματική υπάρχουσα κατάσταση, απαγορεύει την εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων του Ιδρύματος και όλων των δωρεών οι οποίες έχουν γίνει στο Ίδρυμα και θα είναι πλέον ασέβεια και προσβολή προς την ίδια τη Δημοκρατία μας και το κράτος δικαίου μια μικρή ομάδα καλυπτόμενη πίσω από γραφειοκρατικά και ενδεχομένως κομματικά «παραθυράκια» εκποιώντας την περιουσία και μη φροντίζοντας για την εκπλήρωση των σκοπών του Ιδρύματος. 
Η παρέμβασή σας θα πρέπει να είναι άμεση και καθοριστικής σημασίας. Αλλιώς θα πρέπει και το Ίδρυμα μαζί με τόσα άλλα περίεργα συμβαίνοντα στον τόπο μας, να καταστούν «βορρά» των επιτηδείων. 

Σ.Σ. Είμαι εκδότρια και δημοσιογράφος της ιστορικής εφημερίδας «ΦΩΚΙΣ» και είμαι στη διάθεσή σας για ό,τι πληροφορία θέλετε. Ως δημοσιογράφος σάς μεταφέρω τον παλμό της φωκικής κοινωνίας και παρακαλώ όπως άμεσα διενεργήσετε Οικονομικό έλεγχο, διότι είστε ο μόνος αρμόδιος στο θέμα αυτό. Στο βαρύ πρόγραμμά σας και όλα τα προβλήματα που απασχολούν όλους μας, δώσετε και την άμεση λύση του προβλήματος του Γηροκομείου. Η Φωκίδα είναι μέρος της Ελλάδας και απέδειξε στις δύο συνεχόμενες εκλογές ότι το «Κάστρο της Δεξιάς» ρόδισε…

Εν αναμονή.


«ΦΩΚΙΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: