Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Eμφύλιοι χωρίς τέλος και άγνωστο πότε και πώς οι εκλογές

30-11-2015

Όλοι βάλουν εναντίον όλων. Η πόλωση κυριαρχεί και η κατάσταση ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Η Ν.Δ. δίνει την εντύπωση…«ρωμαϊκής αρένας»
emfulioi-xwris-telos-kai-agnwsto-pote-kai-pws-oi-ekloges
Όλοι βάλουν εναντίον όλων. Η πόλωση κυριαρχεί και η κατάσταση ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Η Ν.Δ. δίνει την εντύπωση…«ρωμαϊκής αρένας» που όλοι μάχονται εναντίον όλων για τη δική τους επιβίωση.
Η εικόνα των τελευταίων εικοσιτετραώρων ήταν αποκαρδιωτική για τη Ν.Δ. και δίνει και τον τόνο για το επόμενο διάστημα.Το κλίμα είναι άκρως πολεμικό ειδικά μετά το φιάσκο της αναβολής των εκλογών της 22ας Νοεμβρίου, ενώ έως και τα ξημερώματα της Δευτέρας ήταν αβέβαιη ακόμα και η 13η Δεκεμβρίου, ως νέα ημερομηνία που θα στηθούν οι κάλπες.

Μόλις χθες, Κυριακή, την επομένη της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έριξε άλλον έναν πύραυλο, δίνοντας τη σύμβαση της Ν.Δ. με την εταιρεία Infosolutions που απέτυχε να διοργανώσει τις εκλογές την περασμένη Κυριακή και ανέδειξε σκοτεινά σημεία της.
Η πλευρά Μεϊμαράκη, κάνοντας «ακτινογραφία» του ιδιωτικού συμφωνητικού σύμβασης έργου της ΝΔ με την εταιρεία Infosolutions, διατυπώνει σειρά από ερωτήματα και παρατηρήσεις που προκύπτουν από τη νομική επεξεργασία.
Παράλληλα, ο Βαγγ. Μειμαράκης υπενθύμισε ότι η εταιρεία έχει κηρυχθεί έκπτωτη και ότι ο ίδιος με επιστολή του στον πρόεδρο του κόμματος Γιάννη Πλακιωτάκη και τους συνυποψηφίους του έχει ζητήσει να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες ποινικής και αστικής δίωξης της εταιρείας, όπως τονίζει, «γιατί είναι η βασική υπεύθυνη για το φιάσκο που πλήγωσε τους νεοδημοκράτες».
Μια μέρα νωρίτερα, το Σάββατο, ο γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού της Ν.Δ., ο καραμανλικός, Μενέλαος Δασκαλάκης,«φωτογράφισε» τον γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Παπαμιμίκομετά το δημοσίευμα των «Παραπολιτικών» που του χρεώνουν το φιάσκο των εκλογών. Μάλιστα, κάνει λόγο για προσπάθεια διάσπασης του κόμματος και αναφέρει, ότι «ο πληροφοριοδότης του εν λόγω δημοσιεύματος, έχει πράγματι όνομα και επίθετο και είναι ο αποκλειστικός ένοχος για το φιάσκο.
«Προδίδεται μόνος του μέσα από τέτοια τεχνάσματα απελπισίας…Η θρασύτητα όμως δεν έχει όρια. Χρησιμοποιείται το φιάσκο από αυτούς που το δημιούργησαν για να πλήξουν την ενότητα της Ν.Δ., διαλύοντάς την» σημείωσε ο Μεν. Δασκαλάκης.
Και οι καραμανλικοί δεν θα το αφήσουν εδώ, αλλά θα συνεχίσουν τα πυρά…Ο Ανδρ. Παπαμιμίκος, πριν την επίθεση στον Μεν. Δασκαλάκη είχε φροντίσει να στείλει τα δικά του μηνύματα. «Από την πρώτη στιγμή έχω δεχθεί απίστευτες επιθέσεις και τόνους λάσπης. Σε κάποιους δεν άρεσε ότι το 2010 κόντρα στα συστήματα βγήκα πρόεδρος στην ΟΝΝΕΔ και ότι το 2013 έγινα ο νεότερος Γραμματέας», σημείωσε (Real News) ο Ανδρ. Παπαμιμίκος, που εγκαλείται πως στηρίζει τον Απόστολο Τζιτζικώστα και έστειλε μήνυμα στην πλευρά Μεϊμαράκη και τους «καραμανλικούς»: «Θα το πω ωμά:Όσοι διακινούν σενάρια αλλαγής του τρόπου εκλογής Προέδρου, ενώ είναι εν εξελίξει η διαδικασία, έχουν στόχο τη διάλυση της Ν.Δ.».
Από την άλλη πλευρά ο Απ. Τζιτζικώστας αφήνει υπαινιγμούς περί «δάκτυλου» Μεϊμαράκη στην κατάρρευση της διαδικασίας την Κυριακή 22 Νοεμβρίου. Η πλευρά Μεϊμαράκη ανταπαντά με τις επιθέσεις στον Ανδρ. Παπαμιμίκο.
Οι «σαμαρικοί» αντεπιτίθενται και ζητούν σοβαρότητα και ενότητα, φράση που είπε ο ίδιος ο Αντ. Σαμαράς και υπενθυμίζουν στην Ντ. Μπακογιάννη που αφήνει υπονοούμενα και για δόλο την 22α Νοεμβρίου, ότι με τις αναφορές της επί της ουσίας πλήττει τον Κώστα Καραμανλή, γιατί αυτός ως πρόεδρος της ΝΔ και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Σιούφας είχαν εγγυηθεί τη διαδικασία για να είναι αδιάβλητη.Η Ντ. Μπακογιάννη επιτίθεται στην πλευρά του Αντώνη Σαμαρά, όπως είχε κάνει και νωρίτερα ο Βαγγ. Μεϊμαράκης, γυρίζοντας το ρολόι του χρόνου πίσω στις εσωκομματικές εκλογές του 2009, κάνοντας λόγο για «σημεία και τέρατα».
Η συντηρητική παράταξη βρίσκεται στο πιο κρίσιμο σταυροδρόμι, αλλά οι φατρίες, οι βαρονίες, τα τζάκια και οι πολιτικές οικογένειες αδιαφορώντας για το αύριο, κυριολεκτικά σφάζονται. Η Ντόρα Μπακογιάννη λέει σε όσοι την ρωτούν την πικρή αλήθεια: «Η Ν.Δ. δεν κινδυνεύει από διάσπαση, αλλά από διάλυση».
Και δεν είναι η μόνη. Πολλοί προβληματίζονται για το μέλλον του άλλοτε πανίσχυρου κόμματος, το οποίο βυθίζεται στην εσωτερική του κρίση. Το πρόβλημά του δεν εντοπίζεται μόνο στην εκλογή αρχηγού, αλλά είναι βαθύτερα πολιτικό όπως λένε πολλοί.

Στέφανος Λιγνός

Δεν υπάρχουν σχόλια: