Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

1η Νοεμβρίου: Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων & Μεταμοσχεύσεων

30-10-2015

ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΩΝ

Ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων (Ε.Ο.Μ.), από το 2007 έχει θεσπίσει τη 1η Νοεμβρίου κάθε έτους, ημέρα εορτασμού των Αγίων Αναργύρων, Κοσμά και Δαμιανού, Προστατών της Μεταμόσχευσης, ως «Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων». Κάθε χρόνο, ο Οργανισμός, φροντίζει να υπενθυμίζει στο ευρύ κοινό τη σημασία της Δωρεάς Οργάνων.

Η «Ημέρα Δωρεάς Οργάνων» δίνει το ερέθισμα στους πολίτες να σκεφτούν και να συζητήσουν με τους οικείους τους τη στάση τους απέναντι σε αυτό το σημαντικό θέμα. Μάλιστα, σύμφωνα με τους ειδικούς, η γνώση των επιθυμιών του εκλιπόντος, όσον αφορά τη δωρεά οργάνων, αποτελεί τον σημαντικότερο παράγοντα που θα οδηγήσει μια οικογένεια στη συναίνεση για τη λήψη των οργάνων του αποβιώσαντος συγγενούς της. Μάλιστα οι πιθανότητες ο καθένας από εμάς να χρειαστεί κάποια στιγμή στη ζωή του ένα μόσχευμα, είναι κατά πολύ περισσότερες από το να καταλήξει υπό συνθήκες που να μπορεί να δώσει. Οπότε το θέμα της Δωρεάς Οργάνων καλό είναι να το αναλογιζόμαστε και αντίστροφα.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Στερεάς Ελλάδας για το Περιφερειακό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης

30-10-2015

Γνωμοδότηση επί του Β1 σταδίου της μελέτης «Αξιολόγηση αναθεώρηση και εξειδίκευση του Περιφερειακού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Βασική μας αντίληψη είναι πως δεν μπορεί να υπάρξει Περιφερειακός Σχεδιασμός, αν δεν υπάρχει και δεν χρησιμοποιείται σαν βάση μια ολοκληρωμένη και από θέση αρχών διαμορφωμένη κεντρική αντίληψη για τον Χωροταξικό σχεδιασμό.
Πριν από όλα θα πρέπει να αποσαφηνιστεί το ποια τάξη θα εξυπηρετεί. Τους εργαζόμενους ή την ολιγαρχία του πλούτου και τα μονοπώλια. Κατά την άποψή μας, ο Κεντρικός Σχεδιασμός θα πρέπει να στηρίζεται σε ένα σύνολο στόχων και κριτηρίων :

Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την ορθολογική χρήση των γεωργικών φαρμάκων

30-10-2015


                                                                                                                   

Από τη Γενική Δ/νση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής - Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατριακής της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας, εκδόθηκε η παρακάτω σύσταση: 

Η αγορά και χρήση φυτοπροστατευτικών  προϊόντων από 26-11-2015 θα είναι δυνατή μόνο στους παραγωγούς-ψεκαστές και στους επιβλέποντες εφαρμογής Γεωργικών Φαρμάκων οι οποίοι θα διαθέτουν πιστοποιητικό για την ορθολογική χρήση Γεωργικών Φαρμάκων.
Ως εκ τούτου συστήνουμε σε κάθε ενδιαφερόμενο να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την απόκτηση του ανωτέρου πιστοποιητικού.
Οι φορείς κατάρτισης και τα κέντρα εξέτασης τα οποία άμεσα χορηγούν πιστοποιητικό γνώσεων ορθολογικής χρήσεως των Γεωργικών Φαρμάκων, καθώς και περισσότερες πληροφορίες επί του θέματος βρίσκονται στον ιστότοπο του ΥΠΑΑΤ :

Βουλιάζει και το Γιάγτζειο στο Αυλάκι Στυλίδας…!

30-10-2015

Του Νίκου  Δρόλαπα




Παρά τα Δελτία Τύπου και τις γνωστές……«συστηματικές προσπάθειές του »,  ο  κ. Δήμαρχος  Δελφών  τα  κατάφερε  πάλι….! !   
     Προήλθε σε άκρως προβληματική μίσθωση  του μεγάλου αγροκτήματος  του Κληροδοτήματος  Γιαγτζή  στο Αυλάκι, το οποίο,  όχι μόνο  δεν σώζεται,  όπως  λέει,  αλλά  το αντίθετο,  μπαίνει σε μεγάλες περιπέτειες.
      Όλα έγιναν ξαφνικά.    Χωρίς  να  τηρηθούν  οι  προβλεπόμενες διαδικασίες.   Χωρίς τη δέουσα  δημοσιότητα,  χωρίς  διαβούλευση  ή  ανοικτό  δημόσιο διαγωνισμό  και  κάλεσμα για εκδήλωση ενδιαφέροντος.

Ένσταση από τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης προς τον Δήμο Δελφών

30-10-2015


Ρεπορτάζ: Xρήστος Μαζάνης


Ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής, στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς του, άσκησε ενώπιον του οικείου πειθαρχικού συμβουλίου το ένδικο μέσο της ένστασης στη βάση της επιβολής επιεικούς ποινής σε υπαλλήλους του Δήμου Δελφών.

Πρόκειται για ποινές οι οποίες επιβλήθηκαν σε υπαλλήλους του Δήμου Δελφών, μετά από πόρισμα των ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης. Υπενθυμίζεται πως οι επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης, μετά από ρεπορτάζ του zougla.gr, πραγματοποίησαν επιτόπιους ελέγχους σε υπηρεσίες του Δήμου και συνέταξαν το παρακάτω πόρισμα-κόλαφο. 

Επιστολή Μπακογιάννη στον Υπουργό Υγείας

30-10-2015


Με επιστολή του προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Ξανθό, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης ζητά από το κεντρικό κράτος την άρση των γραφειοκρατικών κολλημάτων, προκειμένου να επιτραπεί στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας να στηρίξει εμπράκτως το σύστημα υγείας στην περιοχή της αρμοδιότητάς της.
Υπενθυμίζεται ότι πριν από αυτό, η Περιφερειακή Αρχή, με γνώμονα την καλύτερη δυνατή παροχή υπηρεσιών υγείας και αναγνωρίζοντας το δικαίωμα του κάθε πολίτη να έχει πρόσβαση σε αυτές, προχώρησε, μεταξύ άλλων, α) στην παροχή κινήτρων υπέρ των επικουρικών ιατρών και των ιατρών υπαίθρου (αγροτικών) στις άγονες, προβληματικές και απομακρυσμένες περιοχές της και β) στη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και 5ης Υ.ΠΕ. Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας προς υλοποίηση δράσεων ενίσχυσης των Κέντρων Υγείας και των λοιπών πρωτοβάθμιων μονάδων υγείας με υγειονομικό υλικό.
Δεδομένης ωστόσο της κρατικής αδυναμίας να αποδεχθεί την παρεχόμενη από την Περιφέρεια βοήθεια, ο κ. Μπακογιάννης, μέσω της επιστολής του, ζητά να δοθεί άμεση και αποτελεσματική λύση.

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Το Ελ Νίνιο χτυπά και την Ελλάδα – Θα έχουμε τον πιο βαρύ χειμώνα όλων των εποχών [vid]

29-10-2015

Ο φετινός χειμώνας θα είναι ο πιο βαρύς όλων των εποχών, με τους Αμερικανούς επιστήμονες να προειδοποιούν για ακραία καιρικά φαινόμενα , χιόνια και ψύχος στο βόρειο ημισφαίριο. 

Είχε να μας «επισκεφθεί» μία εξαετία, ωστόσο το φαινόμενο Ελ Νίνιο επιστρέφει φέτος και μάλιστα με τη μεγαλύτερη ένταση από τη δεκαετία του 1950.   
Αμερικανοί επιστήμονες έχουν ήδη κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς από το καλοκαίρι είχαν παρατηρήσει ανησυχητικά δείγματα στον Ειρηνικό Ωκεανό προειδοποιώντας για ακραία καιρικά φαινόμενα.   Όπως είχαν αναφέρει χαρακτηριστικά, το Ελ Νίνιο μπορεί να επηρεάσει ακόμη και τον μισό πλανήτη με ξηρασία σε ορισμένες περιοχές του κόσμου και πλημμύρες σε άλλες.   
Το Ελ Νίνιο, που έχει ξεκινήσει ήδη από τον Μάρτιο και προκαλεί σημαντική αύξηση στη θερμοκρασία της επιφάνειας των ωκεανών, αναμένεται να διαρκέσει μέχρι την άνοιξη του 2016, προκαλώντας σημαντικά προβλήματα. Η μεγάλη ένταση που προβλέπουν για φέτος οι επιστήμονες στηρίζεται στη μεγάλη αύξηση της θερμοκρασίας στην επιφάνεια του Ειρηνικού κατά τη διάρκεια του Ιουλίου, που ξεπέρασε κατά 1,2 βαθμό Κελσίου τον μέσο όρο.   Ταυτόχρονα δεν υπήρξαν ισχυροί άνεμοι, οι οποίοι μπορούν να «φρενάρουν» τη θέρμανση των υδάτων. 
Μια τόσο μεγάλη αύξηση της θερμοκρασίας έχει μετρηθεί μέχρι τώρα μόνο τρεις φορές τα τελευταία 65 χρόνια, με το 1997 και το 1998 να κατέχουν τα σκήπτρα. Τότε είχε κάνει την εμφάνισή του ένα ιδιαίτερα έντονο Ελ Νίνιο, με καταρρακτώδεις βροχές, που προκάλεσαν πλημμύρες στη Νότια Αμερική και την Καλιφόρνια. Στον αντίποδα, η Ινδονησία και η Παπούα – Γουινέα πέρασαν μια μεγάλη περίοδο ακραίας ξηρασίας και πυρκαγιών.   

Πώς θα επηρεαστεί η Ελλάδα  

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ιτέας "Ο ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ" πραγματοποιεί εθελοντική αιμοδοσία

29-10-2015

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ιτέας "Ο ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ" πραγματοποιεί εθελοντική αιμοδοσία στα Γραφεία του Συλλόγου (Ακτή Ποσειδώνος 19, Ιτέα), την 

Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015 και ώρες 6 μ.μ. - 9 μ.μ. 
Επαναληπτική, την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015 ώρες 6 μ.μ. - 9μ.μ.

Ευχαριστήριο του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ιτέας "Ο ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ"

29-10-2015


ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Με αφορμή την επιτυχή διοργάνωση Εθελοντικής αιμοδοσίας και την τεράστια συμμετοχή Εθελοντών Αιμοδοτών και Δοτών Μυελού των οστών, που έλαβε μέρος στο Λαογραφικό Μουσείο της Αράχωβας την 15η Οκτωβρίου 2015, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από τα βάθη της καρδιάς μας,
α)           τον Δήμαρχο Διστόμου, Αράχωβας και Αντίκυρας, κ. Ιωάννη Γεωργακό
β)            τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου, κ. Νικόλαο Βρούλια
γ)            το προσωπικό του Δήμου για την βοήθειά του στην οργάνωση και την τάξη
δ)            το προσωπικό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, της Υπηρεσίας ΚΕΔΜΟΠ, για την λήψη Μυελού των οστών από του Εθελοντές Δότες Μυελού
και πάνω από όλα, όλους τους Εθελοντές Αιμοδότες και Δότες Μυελού των Οστών που συνέρρευσαν με εκπληκτικό ενθουσιασμό και απέδειξαν τη δύναμη του Εθελοντισμού και την Αγάπη προς τον Συνάνθρωπο.
Μακάρι τέτοιες συμπεριφορές να βρίσκουν μιμητές πάντοτε και παντού.

Το Δ.Σ. των Εθελοντών Αιμοδοτών Ιτέας «Ο ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ»





Σε κατάληψη των δημαρχείων την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου προχωρά η ΠΟΕ- ΟΤΑ

29-10-2015


Σειρά δυναμικών κινητοποιήσεων αποφάσισε κατά την συνεδρίασή του το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., αντιδρώντας στις σκληρές προβλέψεις του 3ου Μνημονίου, που θίγουν εργασιακά, μισθολογικά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των εργαζομένων στους Δήμους ολόκληρης της Χώρας.
Συγκεκριμένα, το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., αφού καλεί τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, «χωρίς απογοήτευση και με συνέπεια στους αγώνες των πέντε (5) προηγούμενων ετών να ενημερωθούν, να οργανωθούν και να συμμετέχουν σε κάθε δράση των Συλλόγων τους προκειμένου για μια ακόμη φορά να αγωνιστούμε αποφασιστικά και μαζικά ενάντια στην εξαθλίωση που μας "σερβίρουν"» αποφάσισε τα ακόλουθα, κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης 14 Οκτωβρίου:

- Τη μαζική συμμετοχή στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία, την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015, σε συντονισμό με την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και τις άλλες Δευτεροβάθμιες Ομοσπονδίες του Δημοσίου. Η ημερομηνία της Πανελλαδικής Απεργίας θα επανακαθοριστεί εάν κριθεί αναγκαίο με βάση τις συνθήκες (ημερομηνίας ψήφισης Νομοσχεδίων μισθολογίου, αξιολόγησης κ.λπ.).

- Τον χαρακτηρισμό της Τετάρτης 4 Νοεμβρίου 2015 ως Πανελλαδικής Ημέρας Συμβολικής Κατάληψης όλων των Δημαρχείων της Χώρας, από τις 10:00 το πρωί έως τη 13:00 το μεσημέρι, προκειμένου οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, μέσα από Γενικές Συνελεύσεις, Συγκεντρώσεις κ.λπ., αφού ενημερωθούν αναλυτικά για τα νέα μέτρα, να προετοιμαστεί με τον καλύτερο τρόπο η αντίδρασή τους και η συμμετοχή στις κάθε μορφής κινητοποιήσεις.

Τέλος, «σε περίπτωση που προκύψει έστω και η υποψία πιθανότητα κατάργησης του ειδικού καθεστώτος των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (Β.Α.Ε.)», εξουσιοδοτείται η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. να λάβει τις ενδεδειγμένες αποφάσεις στην κατεύθυνση κατάληψης όλων των Χ.Υ.Τ.Α. της Χώρας, αλλά και όλων των εργοταξίων σε κάθε Δήμο. 

Σ.Ε.Α. ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ: Εθελοντική αιμοδοσία στο Γαλαξίδι την Τρίτη 03/11/2015

29-10-2015




" Το ΔΣ του Σ.Ε.Α. Άμφισσας ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ  με την αρωγή της Υπηρ. Αιμοδοσίας ΓΝΑ  διοργανώνει για 13η συνεχής φορά  εθελοντική  αιμοδοσία  στο Γαλαξίδι την  Τρίτη 03/11/2015 και ώρα  17.30-21.00 στην αίθουσα του Δημοτικού Σχολειού Γαλαξιδιού στην οποία συμμετέχουν οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης ,ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γαλαξιδίου  και άλλοι  φορείς του Γαλαξιδίου.
       Παράλληλα θα γίνεται ενημέρωση και εγγραφές νέων δοτών μυελού των οστών στο  ΚΕΔΜΟΠ (WWW.XARISEZOI.GR)
     Οι ανάγκες σε αίμα είναι συνεχής. Σας προσκαλούμε όλους σας…

Όλοι μαζί μπορούμε. Κάθε σταγόνα μετράει…
Με εκτίμηση το ΔΣ "

Προσωρινή ανακωχή από τους φαρμακοποιούς. Σταματούν τις κινητοποιήσεις μέχρι 31 Οκτωβρίου.

29-10-2015

farmakeio kleisto

Σε ολιγοήμερη αναστολή των κινητοποιήσεων αποφάσισαν να προχωρήσουν οι φαρμακοποιοί, προκειμένου να αξιολογήσουν τις εξελίξεις γύρω από την ικανοποίηση των αιτημάτων τους, αλλά και να ανακουφίσουν προσωρινά τους πολίτες που επί μία εβδομάδα τώρα ταλαιπωρούνται από τις επαναλαμβανόμενες απεργίες του κλάδου.
Πιο συγκεκριμένα, το ΔΣ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, μετά από μία πολύωρη τηλεδιάσκεψη, αποφάσισε αναστολή των κινητοποιήσεων μέχρι και το ερχόμενο Σάββατο, 31 Οκτωβρίου, οπότε και θα πραγματοποιηθούν εκ νέου συνεδριάσεις προκειμένου να καθοριστεί η περαιτέρω στάση του κλάδου. 
Η κίνηση αυτή των φαρμακοποιών έχει τριπλή στόχευση. Κι αυτό διότι αφενός ο ΠΦΣ ήθελε να δώσει μία μικρή πίστωση χρόνου στην Κυβέρνηση, μετά την εμπλοκή των διαπραγματεύσεων, να αποδείξει ότι "έχει την δύναμη να αρνηθεί να εφαρμόσει αυτά που η υπόλοιπη Ευρώπη έχει απορρίψει" και αφετέρου ήθελε να αφήσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης "να ξεκαθαρίσουν την  στάση τους απέναντι στον φαρμακευτικό κλάδο και να στηρίξουν το δίκαιο  αιτηματων του".
Παράλληλα, με τον τρόπο αυτό έδωσε και μία "ανάσα" σε χιλιάδες πολίτες που τις τελευταίες ημέρες ταλαιπωρούνται, καθώς εξαιτίας των κυλιόμενων απεργιών προμηθεύονται τα φάρμακά τους μόνο από τα εφημερεύοντα φαρμακεία.
"Δεν πρόκειται να αφήσουμε τα συμφέροντα να διαμορφώσουν τις συνθήκες και της φαρμακευτικής αγοράς, με το πρόσχημα του ανταγωνισμού και της δήθεν ευρωπαϊκής προοπτικής. Ο αγώνας μας δεν είναι κομματικός ή συντεχνιακός, αλλά αγώνας κατά των καρτελ που θελουν να εισβάλουν και στην  υγεία" δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΦΣ, Κ. Λουράντος, καλώντας παράλληλα τους εκλέκτορες και τους Προέδρους των συλλόγων όλης της χώρας σε γενική συνέλευση, όπου θα αποφασισθεί το νέο κύμα των κινητοποιήσεων με βάση τα δεδομένα που θα έχουν προκύψει.

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Επετειακό: 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015

27-10-2015

[ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ 23-10-2015]



Αν το καλοσκεφτεί όμως κανείς, τι σχέση έχει πλέον εκείνη η 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ του θάρρους της αυταπάρνησης, του ηρωισμού, με την σημερινή ήσσονος προσπάθειας πολιτικής της Τρόικας και της Μέρκελ και όλων των άλλων συμπτωμάτων όπως αυτή μεταλλάχτηκε στο πέρασμα των χρόνων.
Μια κοινωνία πηγμένη στα οικονομικά αδιέξοδα, μια κοινωνία με πολιτικούς πραγματικά «λίγους», που φαίνονται ακόμη πιο «λίγοι» όταν προσπαθούν να αρθρώσουν τον πολιτικό τους λόγο, που στην πραγματικότητα δεν ενδιαφέρονται παρά μόνο για τον εαυτό τους και τον περίγυρό τους.
Μια κοινωνία παραδομένη στα μεγάλα ξένα συμφέροντα που λυμαίνουν τον τόπο και τα κόμματα χωρίς Εθνικό Προσανατολισμό.
Μια κοινωνία που δεν κατευθύνει τα παιδιά της σε υψηλότερους στόχους, αλλά στο βάραθρο της απώλειας.
Μια κοινωνία γεμάτη ανασφάλειες και αδιέξοδα, που έχει πάψει προ πολλού να ψηφίζει και απλά καταψηφίζει σήμερα για να ψηφίσει αύριο αυτόν που καταψήφισε κ.ο.κ.
Μια κοινωνία γυμνή από αρχές και ιδέες.
Μια κοινωνία που δυστυχώς δεν θα είναι καλύτερη από την αυριανή, όταν αυτή δεν θα είναι καλύτερη από την σημερινή.
Ένα έθνος χωρίς ηγέτη οδηγείται στην καταστροφή, κάτι που το 1940 ο Ιωάννης Μεταξάς - με το ιστορικό «ΟΧΙ» - και σύμμαχο τον λαό, απέτρεψε τον Άξονα των ξένων δυνάμεων…
Σήμερα ; …
"Φ"

ΤΙΜΗ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ 1940-1941


Σαν ελάχιστο φόρο τιμής η εφημερίδα «ΦΩΚΙΣ» δημοσιεύει τα ονόματα των τιμηθέντων, στον τέως Δήμο Αμφίσσης κατά τον Ιταλο-Ελληνικό και Γερμανικο-Ελληνικό πόλεμο του 1940-41 που κατάγονται από την πόλη της Άμφισσας και των Δημοτικών Διαμερισμάτων της.

Τα δέκα επαγγέλματα με τους περισσότερους… ψυχοπαθείς!

27-10-2015


Δεν είναι όλοι οι ψυχοπαθείς ψυχροί δολοφόνοι. Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι ζουν «αθώα» δίπλα μας και μερικοί από αυτούς μπορεί να είναι φίλοι ή συναδέλφοί μας.   Αν και δεν διαπράττουν εγκλήματα, μπορεί να κάνουν κόλαση τη ζωή των γύρω τους, με τη συμπεριφορά και την έλλειψη συναίσθησής τους.   Μπορούν να προσποιηθούν συναισθήματα για να καλύψουν τις ανάγκες τους και, εξαιτίας της έλλειψης της ενσυναίσθησης, ποτέ δεν λυπούνται πραγματικά για τις συνέπειες των πράξεών τους. Αλλά, όταν τα πράγματα στραβώνουν, είναι ικανοί για τεράστιες ποσότητες αυτολύπησης. Δεν πρόκειται για τύψεις, αλλά για μια βαθιά λύπη για τους εαυτούς τους και τις συνέπειες που έχουν στους ίδιους οι πράξεις τους.   Παράλληλα θα πουν ωμά ψέμματα, χωρίς κανέναν δισταγμό, και θα χειριστούν τους άλλους για να κάνουν ό,τι θέλουν οι ίδιοι.     Εκτιμάται ότι 1 στους 100 ανθρώπους έχει τάσεις ψυχοπάθειας.   Τελικά, τι κάνει κάποιον ψυχοπαθή;   Αγαπούν τον εαυτό τους και κανέναν άλλο. Είναι παράλογοι και παρορμητικοί , δεν μπορείς να βασιστείς επάνω τους και είναι αδιάφοροι.   Ο Independent ζήτησε από την εταιρεία Statista να φτιάξει έναν κατάλογο με τις δέκα δουλειές που προσελκύουν τους περισσότερους ψυχοπαθείς και αυτά είναι τα αποτελέσματα:   

1. CEO (Chief Executive Officer) – Εκτελεστικός διευθυντής   
2. Δικηγόρος   
3. Εργαζόμενος στα media (TV/ραδιόφωνο)   
4. Πωλητής   
5. Χειρουργός   
6. Δημοσιογράφος   
7. Αστυνομικός   
8. Εκκλησιαστικός χώρος   
9. Σεφ   
10. Δημόσιος υπάλληλος

Δεκαήμερο εκπτώσεων από 1 έως 10 Νοεμβρίου

27-10-2015

Από 1 έως 10 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί πανελλαδικά δεκαήμερο εκπτώσεων. Ανοικτά τα καταστήματα την Κυριακή 1η Νοεμβρίου

dekaimero-ekptwsewn-apo-1-ews-10-noembriou

Από 1 έως 10 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί πανελλαδικά δεκαήμερο εκπτώσεων στα εμπορικά καταστήματα, τονίζει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ) σε σχετική ανακοίνωση.
Ο ΣΕΛΠΕ σημειώνει ότι την 1η Νοεμβρίου ημέρα Κυριακή τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοικτά σε όλη την επικράτεια από 11 πμ έως 8 μμ.
«Οι λιανεμπορικές επιχειρήσεις θα προσφέρουν μεγάλη ποικιλία προϊόντων σε χαμηλότερες τιμές, με την αρτιότερη δυνατή εξυπηρέτηση και σεβασμό στο καταναλωτικό κοινό», τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ

27-10-2015

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ:

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για λαικη συσπειρωση

Όλα τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της περιοχής αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λειτουργίας στα πλαίσια των πολιτικών εμπορευματοποίησης της υγείας και ιδιωτικοποιήσεων, που οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις ακολουθούν, συμπεριλαμβανομένων και αυτών του ΣΥΡΙΖΑ,  που προσποιείται πως δεν βλέπει…. όταν βλέπει πολύ καλά τα μέτρα που ξεθεμελιώνουν τα λαϊκά δικαιώματα.
Τα σημαντικότερα προβλήματα είναι :
  •  Η υποχρηματοδότηση.
  • Η έλλειψη Προσωπικού
  • Η σημαντική ανεπάρκεια αναλώσιμων υλικών.
  • Οι σοβαρές καθυστερήσεις στην συντήρηση και τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού τους.
Σημειώνουμε πως όλα τα νοσοκομεία καλούνται να αντιμετωπίσουν  ανάγκες από την έλλειψη δημόσιας  πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, που σε όλες τις πόλεις έχει εξαφανιστεί.
Σε αυτές τις συνθήκες ιδιαίτερα προβλήματα υπάρχουν στο Νοσοκομείο Λαμίας.
Λόγω έλλειψης γιατρών έκλεισε η παιδιατρική κλινική και συνεπώς δεν μπορεί να λειτουργήσει ούτε το Μαιευτικό τμήμα…. Δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί σαν επείγον περιστατικό κανένα παιδιατρικό πρόβλημα.
Δεν μπορεί να διαμορφωθεί πρόγραμμα εφημεριών ασφαλές για την κάλυψη των αναγκών της περιοχής.
Καλούμε την αρχή της Περιφέρειας να αφήσει κάθε άλλο ζήτημα και την λογική των εθιμοτυπικών υποσχέσεων και να κινητοποιηθεί για να διεκδικήσει μαζί με τον λαό την λύση των προβλημάτων του νοσοκομείου Λαμίας αλλά και των άλλων νοσοκομείων και Κ.Υ της περιοχής.

Δεν χρειάζονται άλλες συσκέψεις. Ούτε ενημέρωση των αρμοδίων. Θα κριθούμε όλοι στην αμεσότητα της δραστηριοποίησης μας.

Επίσημη παρουσίαση της υποψηφιότητας των Δελφών για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

27-10-2015


Την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 7:30 το απόγευμα  θα πραγματοποιηθεί η πρώτη επίσημη παρουσίαση της υποψηφιότητας των Δελφών για τον τίτλο  της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το έτος 2021. Η τελετή θα λάβει χώρα στο αμφιθέατρο «Κωνσταντίνος Καραμανλής» του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών.

Με δεδομένη τη μεγάλη σημασία του εγχειρήματος για το Δήμο μας, αλλά και ευρύτερα για την Περιφέρειά μας, καλούμε τους συνδημότες μας να είναι παρόντες, συμμετέχοντας και ενισχύοντας με την παρουσία τους την κοινή προσπάθεια. 

26.000.000 νέοι & παιδιά στην ΕΕ απειλούνται με φτώχεια

27-10-2015

Η φτώχεια και ο κοινωνικός αποκλεισμός χτυπάει δραματικά και την Ευρώπη. Σχεδόν 26 εκατομμύρια νέοι και παιδιά απειλούνται με συνθήκες ένδειας σύμφωνα με έρευνα

26000000-neoi--paidia-stin-ee-apeilountai-me-ftwxeia

Σχεδόν 26 εκατομμύρια παιδιά και νέοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση απειλούνται με φτώχεια και κοινωνικό αποκλεισμό, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που δημοσιεύθηκε σήμερα.
Η έρευνα του ιδρύματος Bertelsmann απασχολεί εκτενώς τον γερμανικό Τύπο, καθώς σε αυτή αναφέρονται όλες οι μεγάλες εφημερίδες, με την Die Zeit να τονίζει ότι οι νέοι είναι οι μεγάλοι χαμένοι της οικονομικής κρίσης και της κρίσης χρέους στην ΕΕ τα προηγούμενα χρόνια.
Το 27,9% του πληθυσμού της ΕΕ που είναι κάτω των 18 ετών απειλούνται από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό, ενώ μελανές είναι οι προοπτικές 5,4 εκατομμυρίων νέων που είναι άνεργοι, δεν πηγαίνουν σχολείο και δεν βρίσκονται σε μαθητεία.
Κοινωνικό χάσμα μεταξύ βορρά και νότου
Σύμφωνα με το ίδρυμα Bertelsmann, το κοινωνικό χάσμα στην Ευρώπη είναι μεγαλύτερο μεταξύ βορρά και νότου, αλλά και νέων και ηλικιωμένων.
Μόνο στην Ισπανία, την Ελλάδα, την Ιταλία και την Πορτογαλία ο αριθμός των νέων που απειλούνται με φτώχεια και κοινωνικό αποκλεισμό αυξήθηκε κατά 1,2 εκατομμύριο από το 2007, φτάνοντας τα 7,6 εκατομμύρια από 6,4 που ήταν.
Οι νέοι αυτοί ζουν σε νοικοκυριά που κερδίζουν λιγότερο από το 60% του μέσου εισοδήματος, υποφέρουν από σοβαρές υλικές ελλείψεις ή μεγαλώνουν σε σπίτια όπου ουσιαστικά δεν υπάρχει εισόδημα.
Επιπλέον πολλοί Ευρωπαίοι πολίτες ηλικίας 20 με 24 ετών βρίσκονται σε μια πολύ δύσκολη θέση. Σε αυτή την ηλικιακή ομάδα 5,4 εκατομμύρια (17,8%) ούτε εργάζονται ούτε σπουδάζουν.
Το ποσοστό τους έχει σημειώσει αύξηση από το 2008 σε 25 χώρες της ΕΕ, σε κάποιες μάλιστα μεγάλη. Μόνο στη Γερμανία και τη Σουηδία έχουν βελτιωθεί οι προοπτικές αυτής της ηλικιακής ομάδας τα τελευταία χρόνια.
Αντίθετα στη νότια Ευρώπη καταγράφεται η πιο αρνητική εξέλιξη: στην Ισπανία το ποσοστό των νέων 20 με 24 ετών που δεν εργάζονται ούτε σπουδάζουν αυξήθηκε από το 16,6% στο 24,8%, ενώ στην Ιταλία από το 21,6% στο 32%.
Και την ώρα που από το 2007 αυξήθηκε το ποσοστό των νέων που απειλούνται από τη φτώχεια, ο αριθμός των ηλικιωμένων άνω των 65 ετών μειώθηκε στο ίδιο διάστημα από το 24,4% στο 17,8%. Ο βασικός λόγος για αυτό είναι το γεγονός ότι, παρά την κρίση, οι συντάξεις και τα κοινωνικά επιδόματα για τους ηλικιωμένους δεν μειώθηκαν τόσο όσο τα εισοδήματα του νεότερου πληθυσμού.
Προειδοποιεί για τις επιπτώσεις
Ο πρόεδρος του ιδρύματος Άαρτ ντε Γκέους προειδοποίησε για τις επιπτώσεις της τάσης. «Δεν αντέχουμε ούτε κοινωνικά ούτε οικονομικά μια χαμένη γενιά στην Ευρώπη. Η ΕΕ και τα κράτη μελη πρέπει να καταβάλουν ιδιαίτερες προσπάθειες για να βελτιώσουν σημαντικά τις προοπτικές των νέων», τόνισε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΕΚΤ: Το Σάββατο τα αποτελέσματα των stress tests των ελληνικών τραπεζών

27-10-2015

Το Σάββατο στις 11.30 το πρωί θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των τεστ αντοχής των τεσσάρων ελληνικών τραπεζών.

ekt-to-sabbato-ta-apotelesmata-twn-stress-tests-twn-ellinikwn-trapezwn

Το Σάββατο στις 11.30 το πρωί θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των τεστ αντοχής των τεσσάρων ελληνικών τραπεζών. Αυτό ανακοίνωσε ο εποπτικός βραχίονας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Υπενθυμίζεται ότι στη βάση των stress tests θα εκτιμηθούν οι ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών, η οποία σύμφωνα με το προγραμματισμό της κυβέρνησης θα ολοκληρωθεί πριν το τέλος του 2015. 

Απόρρητο έγγραφο Deutsche Bank: 200 δισ. ευρώ κούρεμα στο χρέος το 2015

27-10-2015

Εκτίμηση-έκπληξη σε απόρρητο έγγραφο της Deutsche Bank, κόντρα σε ότι έχει ακουστεί μέχρι σήμερα. Αναπόφευκτο το κούρεμα του ελληνικού χρέους εντός του 2015!

aporrito-eggrafo-deutsche-bank-200-dis-eurw-kourema-sto-xreos-to-2015

Αναπόφευκτο θεωρεί το κούρεμα του ελληνικού χρέους έως το τέλος του έτους η Deutsche Bank, όπως γράφει η γερμανική εφημερίδα Bild.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, που -κατά την Bild- στηρίζεται σε εσωτερικό απόρρητο έγγραφο της Deutsche Bank, το κούρεμα του χρέους πρέπει να είναι της τάξεως των 200 δισεκατομμυρίων Ευρώ.
«Το κούρεμα χρέους για την Αθήνα θα έρθει και θα είναι ακριβό», αναφέρει η Bild σε μεταμεσονύκτια δημοσίευση στην ιστοσελίδα της, επικαλούμενη τις εκτιμήσεις αναλυτών της Deutsche Bank, που η εφημερίδα υποστηρίζει ότι έχει στη διάθεσή της.
Το έγγραφο της γερμανικής τράπεζας, όπως γράφει η Bild, αναφέρει ότι «βάσει εσωτερικών υπολογισμών της τράπεζας, οι οικονομολόγοι της DB εκτιμούν ότι θα πρέπει να χαριστούν στην Ελλάδα ως το τέλος του έτους περίπου 200 δισεκατομμύρια ευρώ χρέους»
Το ποσό αυτό επιμερίζεται σε περίπου 700 ευρώ για κάθε κάτοικο της Ευρωζώνης, σύμφωνα με το απόρρητο έγγραφο της τράπεζας, αναφέρει το δημοσίευμα της Bild.
«Ως το τέλος του έτους το χρέος της Ελλάδας θα φθάσει περίπου τα 340 δισεκατομμύρια, δηλαδή το 200% του ελληνικού ΑΕΠ, ενώ θα είναι 140% περισσότερο από ό,τι επιτρέπουν οι ευρωπαϊκές Συνθήκες και σημαντικά περισσότερο από ό,τι μπορεί η χώρα να αποπληρώσει στο μέλλον», συνεχίζει το δημοσίευμα και υποστηρίζει ότι κανένας οικονομολόγος δεν πιστεύει πλέον ότι η Ελλάδα μπορεί να αποπληρώσει το «βουνό χρέους» με τις δικές της δυνάμεις.
Ο Λούντερ Γκέρκεν, επικεφαλής του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πολιτικής (CEP) δηλώνει στην Bild: «Η οικονομία της Ελλάδας είναι κατεστραμμένη... Ένα κούρεμα χρέους είναι οικονομικά αναπόφευκτο».
Η γερμανική λαϊκή εφημερίδα προσθέτει πάντως ότι το εάν θα φτάσουμε πράγματι σε ένα κούρεμα χρέους αποτελεί λιγότερο οικονομική και περισσότερο πολιτική απόφαση και αναφέρει ότι αυτή η απόφαση θα ληφθεί στο τέλος του έτους, μετά από διαβουλεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές.

Καρκινογόνα το μπέικoν και το λουκάνικο

27-10-2015

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποιεί: Η κατανάλωση αλλαντικών και η κατανάλωση κόκκινου κρέατος είναι καρκινογόνα

karkinigona-to-mpeikon-kai-to-loukaniko

Η κατανάλωση αλλαντικών είναι καρκινογόνος και η κατανάλωση κόκκινου κρέατος είναι "πιθανόν" καρκινογόνος, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Διεθνούς Κέντρου Έρευνας για τον Καρκίνο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
«Τα αποτελέσματα δικαιολογούν τις σημερινές συστάσεις για τη δημόσια υγεία για περιορισμό της κατανάλωση κρέατος», σχολίασε ο δρ Κρίστοφερ Γουάιλντ, διευθυντής του Διεθνούς Κέντρου Έρευνας για τον Καρκίνο (CIRC), από όπου προέρχονται και τα συμπεράσματα. Το χοιρινό κρέας περιλαμβάνεται στα κόκκινα κρέατα, μαζί με το μοσχαρίσιο, το βοδινό, το αρνίσιο, το κατσικίσιο, καθώς και το κρέας του αλόγου.
Ωστόσο, το Διεθνές Κέντρο Έρευνας για τον Καρκίνο επισημαίνει ότι το γεγονός ότι τα αλλαντικά και άλλα επεξεργασμένα προϊόντα κρέατος περιλαμβάνονται μαζί με παράγοντες όπως ο καπνός και ο αμίαντος στη λίστα των προϊόντων που προκαλούν καρκίνο δεν σημαίνει ότι είναι το ίδιο επικίνδυνα με αυτά.
Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες εκτιμήσεις του προγράμματος "Global Burden of Disease Project", 34.000 θάνατοι από καρκίνο ετησίως στον κόσμο αποδίδονται σε μία διατροφή πλούσια σε αλλαντικά, έναντι 1.000.000 θανάτων που αποδίδονται στο κάπνισμα και 600.000 στην κατανάλωση αλκοόλ.
Τα συμπεράσματα του Διεθνούς Κέντρου Έρευνας για τον Καρκίνο βασίζονται σε περισσότερες από 800 μελέτες για την περίληψη του επεξεργασμένου κρέατος, κατηγορία στην οποία ανήκουν τα αλλαντικά, στους "καρκινογόνους για τον άνθρωπο παράγοντες (Ομάδα 1)", βάσει "ικανών ενδείξεων σύμφωνα με τις οποίες η κατανάλωση επεξεργασμένου κρέατος προκαλεί καρκίνο του εντέρου". "Ο κίνδυνος αυτός αυξάνεται ανάλογα με την ποσότητα", σύμφωνα με τον δρ Κουρτ Στράιφ του CICR.
Η κατανάλωση κόκκινου κρέατος θεωρείται «πιθανόν καρκινογόνος για τον άνθρωπο (Ομάδα 2Α), επί τη βάσει περιορισμένων ενδείξεων». Το Διεθνές Κέντρο Έρευνας για τον Καρκίνο εντόπισε σύνδεση με τον καρκίνο του εντέρου, αλλά και του παγκρέατος και του προστάτη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Έρχονται προσλήψεις στο δημόσιο και διορισμοί επιτυχόντων ΑΣΕΠ - Δείτε ποιες θέσεις ανοίγουν

27-10-2015

Σε προσλήψεις μόνιμου και εποχικού προσωπικού αναμένεται να προχωρήσουν άμεσα δεκάδες φορείς του Δημοσίου, όπως Νοσοκομεία, Λιμενικό, ΔΕΗ και Δήμοι.


Μέσα στο Νοέμβριο προωθούνται 1.269 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και 798 εποχικών στο Δημόσιο και μάλιστα με διαδικασίες εξπρές.
Πρόκειται για:
  • 121 στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων
  • 226 (ΠΕ, ΥΕ) σε νοσοκομεία της χώρας, ενώ με διαφορετικό διαγωνισμό θα προκηρυχθούν ακόμη 690 θέσεις ΤΕ και ΔΕ
  • 49 στο Λιμενικό
  • 151 στο υπουργείο Δικαιοσύνης
  • 32 στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας
Παράλληλα με διαδικασίες εξπρές αρχίζουν οι προσλήψεις 798 ατόμων στη ΔΕΗ, τα ΕΛΤΑ, σε ΟΤΑ, μουσεία και Παιδικούς σταθμούς ανά την επικράτεια. Οι διαγωνισμοί αφορούν σε εποχικό προσωπικό.

Telegraph: Η νέα ασθένεια της Ευρώπης είναι να μη βρίσκεις δουλειά -Το παράδειγμα της Ελλάδας

27-10-2015

ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΥΣΤΕΡΗΣΗΣ
Η λέξη έχει ελληνικότατη ρίζα και, φευ, έχει καταδηλωτική σχέση με αυτό που βιώνει η Ελλάδα από το 2008 και μετά: η νέα ασθένεια της Ευρώπης είναι η «υστέρηση» (hysteresis). Η αδυναμία του ανθρώπου να ενταχθεί στην αγορά εργασίας.



Telegraph: Η νέα ασθένεια της Ευρώπης είναι να μη βρίσκεις δουλειά -Το παράδειγμα της Ελλάδας

Με ένα άκρως ενδιαφέρον άρθρο, η βρετανική Telegraph προσπαθεί να προσεγγίσει την... ασθένεια με τη λογική του επείγοντος. Η κρίση της ανεργίας που μαστίζει τη Γηραιά Ήπειρο, δυνητικά, μπορεί να προκαλέσει τους ισχυρότερους κλονισμούς στο οικοδόμημά της.
Μπορεί οι λογής οικονομολόγοι να συζητούν επί μακρόν για την πτώση των τιμών του πετρελαίου, να αναλύουν τις κινήσεις της ΕΚΤ με το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης ή να επιδίδονται σε θεωρητικούς διαξιφισμούς για τις κυκλικές μεταπτώσεις που εμφανίζει το ευρώ, ωστόσο το μέγιστο πρόβλημα της σημερινής εποχής είναι η ανεργία, που χτυπάει ακριβώς στην καρδιά της πολιτικής και οικονομικής αδυναμίας της Ευρωζώνης.
Τα αριθμητικά δεδομένα, επισυναπτόμενα για να ενισχύσουν τη θεωρία, στην πραγματικότητα επιτείνουν τους φόβους: από τα 18 εκατομμύρια των ανέργων, στο πρώτο τρίμηνο του 2015, μόλις το 18,6% (ήτοι: 4,1 εκατομμύρια) κατάφερε να βρει μια θέση στην αγορά εργασίας. Το 65% αδυνατεί να βρει μια δουλειά και δεν βλέπει στον ορίζοντα την ελπίδα να αχνοφέγγει. Οι αριθμοί δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια ένδειξη του χρόνιου προβλήματος στην Ευρώπη, της μακροχρόνιας ανεργίας, η οποία τείνει να αποκτήσει χαρακτήρα μάστιγας.

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Το ακούσαμε κι αυτό…

26-10-2015

[ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ 23-10-2015]

Να γιατί σε λίγο θα κλείσουν τα σχολεία της Φωκίδας.



Πέρα από το ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση το Υπουργείο Παιδείας, κατά πληροφορίες μας, ζητάει από τη Δ/νση Α/Βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού μας να δρομολογήσει τα έξοδα μεταφοράς μαθητών, παράνομα μεταγραφέντων από το Νομό Φωκίδας, σε άλλο Νομό για μαθητές που φοιτούν και βάσει των υπεύθυνων δηλώσεων των γονέων διαμένουν στον συγκεκριμένο Δήμο εντός του Νομού Φωκίδος.
Επιπλέον ο συγκεκριμένος Δήμος μεταφέρει από το 2011 με λεωφορείο του όμορου Δήμου ακατάλληλο για μεταφορά μαθητών, τους ως άνω μαθητές.
Τι απαντά το Υπουργείο Παιδείας, η Περιφερειακή Δ/νση Στ. Ελλάδας για το συγκεκριμένο θέμα;  Οι ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης τι απαντούν για τη δαπάνη του συγκεκριμένου λεωφορείου; Ο Δήμος Δελφών μέσω των αρμόδιων πρώην και νυν αντιδημάρχων της συγκεκριμένης Περιφερειακής Ενότητας κωφεύει.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αντιδήμαρχο κ. Νίκο Μολιώτη μας απάντησε ότι συμφωνεί να μεταφέρονται με έξοδα της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας στην Αμφίκλεια που είναι 8 χιλιόμετρα απόσταση και έχει γίνει και έγγραφο προς την Α/βάθμια και Β/βάθμια Εκπαίδευση Φωκίδας. Σε ερώτησή μας γιατί να μην πηγαίνουν στη Γραβιά, μας απάντησε «Όχι στη Γραβιά».
Πραγματικότητα: αδιάψευστος μάρτυρας για το πού πάμε. Ο Δήμος Δελφών προς διάλυση.
Κύριε Αντιδήμαρχε Πολύδροσου & Γραβιάς.
Εμείς αγαπάμε τη ΦΩΚΙΔΑ και το Δήμο μας. Από εσάς θα περιμέναμε σαν εκλεγμένος εκπρόσωπός μας όχι αυτό που μας είπατε, γιατί ίσως δεν έχετε καταλάβει ότι είστε Αντιδήμαρχος Πολύδροσου-Γραβιάς και όχι Αντιδήμαρχος του όμορου Δήμου Αμφίκλειας. Εσείς οι δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Δελφών και ο Δήμαρχός μας τι έχετε να μας πείτε;