Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Ίδρυμα Λάτση: Ευρεία δέσμη δράσεων για τη δημόσια εκπαίδευση στην Ελλάδα

23-12-2015

Κάποιοι μαθητές και φοιτητές θεωρούνταν «μη τυχεροί». Χάρη στο Ίδρυμα Λάτση μπορούν να αισθάνονται αλλιώς. 1.073 μαθητές σε 24 σχολεία και 25 φοιτητές «αναπνέουν»...


Χίλιοι εβδομήντα τρεις μαθητές σε 24 σχολεία (και μεταξύ αυτών σχολεία με μαθητές και μαθήτριες Ρομά, μετανάστες, σχολεία με τμήματα ένταξης, ειδικά σχολεία κ.α.) και 25 πρωτοετείς φοιτητές που δεν έχουν τα μέσα να ανταπεξέλθουν στα έξοδα των σπουδών τους είναι οι μεγάλοι ωφελημένοι του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση που καλύπτει με γενναιοδωρία μεγάλες ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας σε ζητήματα εκπαίδευσης. 

Ευχές από τον αντιπεριφεριάρχη Κωνσταντίνο Μίχο

23-12-2015

Οι νέες αντικειμενικές: Που πέφτουν, που ανεβαίνουν

23-12-2015
oi-nees-antikeimenikes-pou-peftoun-pou-anebainoun

Πόρισμα κομμένο και ραμμένο στις δημοσιονομικές ανάγκες της χώρας το οποίο δεν οδηγεί σε εξίσωση των αντικειμενικών αξιών με τις πραγματικές παρέδωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή που συστήθηκε με εντολή Τσακαλώτου με στόχο την αλλαγή στις τιμές ζώνης των ακινήτων.
Ουσιαστικά, το πόρισμα οδηγεί σε μεσοσταθμικές μειώσεις της τάξεως του 20% τη στιγμή όμως που σε δεκάδες περιοχές η διαφορά αντικειμενικών-πραγματικών ξεπερνά το 40%.
Μετά και την παραλαβή του πορίσματος, το υπουργείο Οικονομικών θα προχωρήσει, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, σε δύο αλλαγές. Η μία θα γίνει άμεσα και θα έχει αναδρομική ισχύ προκειμένου να ικανοποιηθεί η απόφαση του ΣτΕ και η δεύτερη θα γίνει προς το τέλος του 2016 προκειμένου να επέλθει η πλήρης εξίσωση των αντικειμενικών αξιών με τις πραγματικές.

Ευχές από το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών

23-12-2015

To Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών
σας εύχεται
Καλά Χριστούγεννα
και
Ευτυχισμένος ο Καινούργιος Χρόνος

Παρουσιάστηκε ο νέος Οργανισμός Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών (Ο.Π.Ε.Μ.Ε.Δ.)

23-12-2015

Στην πρωτοποριακή αυτή πρωτοβουλία συστοιχίζονται οι Κοινωνικοί Εταίροι και το σύνολο των Παραγωγικών και Επιστημονικών Φορέων και του Νομικού κόσμου της χώρας.


Ένα σημαντικό βήμα μπροστά στη συλλογική απαίτηση για μια γενναία και αναγκαία αλλαγή νοοτροπίας στην επίλυση των διαφορών στην Ελλάδα και την αποφασιστική διάδοση και εμπέδωση της Διαμεσολάβησης, αποτελεί η δημιουργία του Οργανισμού Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών (Ο.Π.Ε.Μ.Ε.Δ.) που παρουσιάστηκε επίσημα σήμερα, (Τρίτη, 22.12.2015) σε κεντρική εκδήλωση, στην Αθήνα. Όπως τονίστηκε, βασικό χαρακτηριστικό και στρατηγικό πλεονέκτημα του νέου Οργανισμού είναι η συμμετοχή όλων των Κοινωνικών Εταίρων και των σημαντικότερων Θεσμικών Εκπροσώπων της οικονομικής ζωής, και της Επιστημονικής Κοινότητας.

Ευχές από το ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς

23-12-2015

Ευχές από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Φωκίδας

23-12-2015

Υπουργείο Υγείας: Συμφωνία για τις διαγνωστικές εξετάσεις

23-12-2015

Υπεγράφη η υπουργική απόφαση για την ανακοστολόγηση των διαγνωστικών εξετάσεων, το τελευταίο σε εκκρεμότητα προαπαιτούμενο από τα 13 για την εκταμίευση του 1 δισ. ευρώ.
Η απόφαση προβλέπει ότι οι τιμές των 51 διαγνωστικών εξετάσεων οι οποίες έχουν τη μεγαλύτερη συμμετοχή στη διαγνωστική δαπάνη, μειώνονται μεσοσταθμικά σε ποσοστό 43%, ενώ οι υπόλοιπες εργαστηριακές εξετάσεις μειώνονται μεσοσταθμικά κατά 9%. Παράλληλα, μειώνεται κατά 18% η τιμή αποζημίωσης των μαγνητικών τομογραφιών και κατά 10% του pet-scan.
Στην υπουργική απόφαση επισημαίνεται ότι η απόδοση των μέτρων θα αξιολογηθεί μετά από 2 μήνες. Σε αυτό το διάστημα η κυβέρνηση δεσμεύεται να παρουσιάσει ένα συνολικό σχέδιο για τον έλεγχο της δαπάνης των διαγνωστικών εξετάσεων που θα περιλαμβάνει κατευθυντήριες οδηγίες και διαγνωστικά πρωτόκολλα, real time έλεγχο των παραπεμπτικών και δικαιότερο σύστημα εκπτώσεων (rebate όγκου).

Ευχές από το ΣΔΕ Άμφισσας

23-12-2015

Ο Διευθυντής, ο Σύλλογος Καθηγητών & οι Εκπαιδευόμενοι του
ΣΔΕ Άμφισσας
σας εύχονται
Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το 2016

40 εκ. ευρώ στις Περιφέρειες από το ΥΠΕΣ για τη μεταφορά των μαθητών – 262.900 ευρώ στη Φωκίδα

23-12-2015

Κατανομή συνολικού ποσού 40.000.000,00€ στις Περιφέρειες της χώρας, από τον λογαριασμό του Υπουργείου Εσωτερικών & Δ/κής Ανασυγκρότησης που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με τον τίτλο «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Περιφερειών», προς κάλυψη δαπανών μεταφοράς μαθητών έναντι της συνολικής τους δαπάνης για το σχολικό έτος 2015-2016.
Αναλυτικά η κατανομή γίνεται σύμφωνα με τον κάτωθι πίνακα:

Ευχές από την Ένωση Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρουράς Γ.Κ.Κ. Άμφισσας

23-12-2015

Ευχές από το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού

23-12-2015

Εγκαίνια Εθνολογικού & Λαογραφικού Μουσείου Χρισσού «Συλλογή Ηλία Ευθ. Δαραδήμου»

23-12-2015

Την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015  τελέστηκαν στο Χρισσό,  τα εγκαίνια του Εθνολογικού & Λαογραφικού Μουσείου Χρισσού "Συλλογή Ηλία Ευθ. Δαραδήμου", προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Φωκίδος κ.κ. Θεοκτίστου, παρουσία του δωρητή κ. Ηλία Δαραδήμου, αιρετών του Δήμου Δελφών, πρώην Δημάρχων  και πλήθος επισκεπτών εντός κι εκτός του Δήμου που μας τίμησαν με την παρουσία τους. 
Ο Δήμαρχος Δελφών κ. Αθανάσιος Παναγιωτόπουλος εξήρε την προσφορά του κ. Ηλία Ευθ. Δαραδήμου, τον οποίο συμπεριέλαβε στην λίστα των ευεργετών του Δήμου Δελφών και τον ευχαρίστησε για τη δωρεά της πλούσιας και αξιόλογης συλλογής φορεσιών, και αντικειμένων τα οποία κοσμούν τη νέα δομή πολιτισμού και λαογραφίας του Δήμου Δελφών.
Επίσης, συνεπής στις δεσμεύσεις του ο Δήμαρχος κύριος Παναγιωτόπουλος, τόνισε ότι ο Δήμος Δελφών δίδει έμφαση στην συντονισμένη προβολή και λειτουργία της δομής και για τον λόγο αυτό συστήθηκε Επταμελής Επιτροπή Μέριμνας  προκειμένου να υποστηρίξει το έργο του Μουσείου.

Ευχές από τον Κώστα Μπακογιάννη

23-12-2015

Ευχές από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Φωκίδας

23-12-2015

Αλέξης Χαρίτσης: «Πιο ενεργός ο ρόλος των Δήμων στο νέο ΕΣΠΑ»

23-12-2015

Ο Υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Αλέξης Χαρίτσης συναντήθηκε τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου με το Προεδρείο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), με θέμα την ομαλή ολοκλήρωση των πράξεων και το κλείσιμο των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2007-2013, καθώς η Προγραμματική Περίοδος ολοκληρώνεται, ως προς την επιλεξιμότητα της Κοινοτικής συνδρομής, την 31/12/2015. 
Στη συνάντηση προτάχθηκε η ανάγκη εντατικοποίησης όλων των σχετικών ενεργειών για την ομαλή ολοκλήρωση των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2007-2013. 
Κρίθηκε απαραίτητη η επίσπευση όλων των διαδικασιών, εκ μέρους των εμπλεκομένων Αρχών (Διαχειριστικές Αρχές των ΠΕΠ, Δικαιούχοι κ.λπ.) για την πραγματοποίηση των πληρωμών και την αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων Κοινοτικών πόρων, έως το τέλος του έτους. 
Συνομολογήθηκε ότι, δεν υπάρχει κανένας λόγος για καθυστερήσεις ή διακοπή των εργασιών που υπολείπονται, καθώς όλα τα έργα θα πρέπει να ολοκληρωθούν εντός του τρέχοντος έτους. 
Ο Υφυπουργός τόνισε ότι, οι Δήμοι χρειάζεται να έχουν περισσότερο ενεργό ρόλο στην υλοποίηση του ΕΣΠΑ 2014-2020. 
Στην κατεύθυνση αυτή, συμφωνήθηκε να ξεκινήσει άμεσα η συνεργασία του Υπουργείου με την ΚΕΔΕ, για το σχεδιασμό των δράσεων της νέας Προγραμματικής Περιόδου που αφορούν τους Δήμους, θέτοντας ως βασικό στόχο την αποτελεσματική υλοποίησή τους με τη μέγιστη προστιθέμενη αξία για τις τοπικές κοινωνίες.

Ευχές από τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Πλακιωτάκη

23-12-2015

Φίλοι του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών: Χριστουγεννιάτικη γιορτή αφιερωμένη στους μαθητές

23-12-2015

Την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 17.00  πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Φρύνιχος του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών στους Δελφούς,  Χριστουγεννιάτικη Γιορτή  αφιερωμένη  στους μαθητές των σχολείων του νομού Φωκίδας.
Την εκδήλωση οργάνωσε ο Σύλλογος "Οι Φίλοι του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών".
Η Πρόεδρος του Συλλόγου κυρία Δήμητρα Κ. Φιλίππου καλωσόρισε τους μαθητές και τους παρευρισκομένους και απευθυνόμενη στα παιδιά υποσχέθηκε ότι ο Σύλλογος θα είναι συνεχώς κοντά τους με παρόμοιες εκδηλώσεις, διότι όπως είπε «εσείς τα παιδιά είστε το μέλλον αυτού του τόπου».

Ευχές από το Δίκτυο "Ακεσώ" Ν. Φωκίδας

23-12-2015

Ευχές από την ΕΚΨ&ΨΥ Ν. Φωκίδας

23-12-2015

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Σ. Αναγνωστοπούλου: "Να μετεξελιχθούν τα ΤΕΙ ή να ενοποιηθούν με τα ΑΕΙ"

22-12-2015

Στο πλαίσιο του Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Σία Αναγνωστοπούλου βλέπει θετικά τη μετεξέλιξη των ΤΕΙ σε Πανεπιστήμια Εφαρμοσμένων Επιστημών ή την ενοποίηση του Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης, όπως είπε στους προέδρους των ΤΕΙ στη Σύνοδό τους.  
Κατά τα άλλα, κοινή διαπίστωση όλων των μελών της Συνόδου των προέδρων των ΤΕΙ  της χώρας είναι, ότι το 2016 εξελίσσεται στη χειρότερη χρονιά για τη λειτουργία των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, λόγω της συνεχούς υποχρηματοδότησης των τελευταίων ετών, η οποία ξεπέρασε σε περικοπή το 75% των προϋπολογισμών του 2010.

Τα τελευταία αποτελέσματα από τις εκλογές στη ΝΔ

22-12-2015
ta-teleutaia-apotelesmata-apo-tis-ekloges-sti-nd
Τα τελευταία επίσημα αποτελέσματα ανακοίνωσε λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ της Δευτέρας ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ Γιάννης Τραγάκης.Τα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν και τυπικά ότι οι κ. Μεϊμαράκης και Μητσοτάκης θα είναι οι αντίπαλοι στο β' γύρο της 10ης Ιανουαρίου.   
Ειδικότερα, στα 1062 από τα 1251 εκλογικά τμήματα τα ποσοστά που συγκέντρωσαν οι υποψήφιοι είναι τα εξής:           
Βαγγέλης Μεϊμαράκης:  39,51%
Κυριάκος Μητσοτάκης: 28,27%
Απόστολος Τζιτζικώστας: 21,15%
Αδωνις Γεωργιάδης: 11,07%   
'Οπως διευκρίνισε ο Γιάννης Τραγάκης η πλειοψηφία των τμημάτων που απομένουν ακόμη να επικυρωθούν τυπικά τα αποτελέσματα είναι στο Λεκανοπέδιο της Αττικής. Ο ίδιος άφησε να εννοηθεί πως τα υπολειπόμενα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν αύριο.  

Εκλογικά Αποτελέσματα Φωκίδας

ΣΕΑ Άγιοι Ανάργυροι: Εθελοντική αιμοδοσία στο Φροντιστήριο ΜΗΤΑΛΑΣ την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου

22-12-2015

Το Δ.Σ του ΣΕΑ Άμφισσας ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ με την αρωγή της Υπ. Αιμοδοσίας του Γ. Νοσοκομείου  Άμφισσας διοργανώνουν  την 3η συνεχόμενη εθελοντική αιμοδοσία την Τετάρτη 30-12-15 και ώρες 17.00 -19.30 στην αίθουσα των Φροντιστηρίων ΜΗΤΑΛΑΣ με την συνεργασία και συμμετοχή των  εκπαιδευτικών του αλλά και φοιτητών. Επίσης συμμετέχει και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δροσοχωρίου.
     Οι ανάγκες σε αίμα είναι καθημερινές. Έλα και εσύ …
     Ευχαριστούμε  ξανά και για την δική σας συνεργασία.
     Ευχόμαστε Καλές γιορτές .Καλή και δημιουργική χρονιά σε όλους σας

ΚΑΠΗ Ιτέας: Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας την Κυριακή 3 Ιανουαρίου

22-12-2015


Ευχές από τον Δήμαρχο Δελφών

22-12-2015


Δήμος Δελφών: Μείωση ανταποδοτικών τελών σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες

22-12-2015

  Σας ανακοινώνουμε ότι με την υπ΄ αρ. 300/13-10-14 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δελφών και όπως αυτή τροποποιήθηκε με τις αριθμ. 361/23-9-2015 και 447/16-11-2015 Αποφάσεις, αποφασίστηκε η μείωση κατά 50% των τελών ύδρευσης και αποχέτευσης σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες όπως αυτές προβλέπονται στο άρθρο 202 παρ. 3 του Ν.3463/2006 (Κ.Δ.Κ.).
   Δικαιούχοι της ανωτέρω ρύθμισης είναι όσοι ανήκουν στις κατωτέρω κοινωνικές ομάδες:
Α. Οικονομικά αδύναμοι
Β. Ανάπηροι
Γ. Πολύτεκνοι (Ν.860/5-1-1979, Ν.3454/7-4-2006 και αρθ. 1 παρ. 21 του Ν.2247/1994).

Εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαλαξειδίου το Σάββατο

22-12-2015


Ευχές από την ΠΕΔ Στερεάς

22-12-2015


ΠΕ ΦΩΚΙΔΑΣ: Ανανέωση Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ

22-12-2015

Ξεκίνησε από την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015 και λήγει στις 30 Ιανουαρίου 2016 η ανανέωση Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ από την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας. Η ανανέωση γίνεται από την υπηρεσία στη διεύθυνση Γιδογιάννου 31, Άμφισσα και από τα κατά τόπους Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.) .
           Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τους δικαιούχους  Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ είναι:
1)    Αίτηση του ενδιαφερομένου (δίνεται από την Υπηρεσία)
2)    Γνωμάτευση Υγειονομικής Επιτροπής Κ.Ε.Π.Α. όπου αναγράφεται το παθολογοανατομικό ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω και να αναφέρεται και η διάρκεια αυτής της απόφασης από τα Κ.Ε.Π.Α  (φωτοτυπία)
3)    Φωτοτυπία του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας και
4)    Βιβλιάριο υγείας-ασθενείας σε ισχύ προκειμένου να σφραγιστεί από την Υπηρεσία.
Για   τους  νέους  δικαιούχους  απαιτούνται  όλα  τα  παραπάνω  συν  δύο  (2)  
πρόσφατες φωτογραφίες.

Για περισσότερες  πληροφορίες  στα  γραφεία  της  υπηρεσίας  της  Δ/νσης Δημόσιας  Υγείας  και  Κοινωνικής  Μέριμνας  της Περιφερειακής  Ενότητας Φωκίδας καθώς και στο τηλέφωνο 2265 350 532.

Ευχές από την Π.Υ. Άμφισσας

22-12-2015

Νίκος Δρόλαπας: Τουριστικά Φληναφήματα της κ. Κοτσάνου

22-12-2015


Χρειάζεται πολλή δουλειά για να υπάρξει παραγωγή μετρήσιμου έργου σε οποιοδήποτε τομέα, πολύ δε περισσότερο για τον τουρισμό,  που είναι ένα πολυσύνθετο αντικείμενο και οι χειρισμοί του απαιτούν ποιοτικές ευαισθησίες και όραμα.  Πρωταρχικά στοιχεία είναι η γνώση και ο σωστός προγραμματισμός, σε συνδυασμό πάντοτε με το τουριστικό προϊόν που διατίθεται.
Όσοι επιφορτίζονται  με το έργο της  τουριστικής προβολής  και  προώθησης  μιας  περιοχής  θα πρέπει να συνθέσουν πολλούς παράγοντες και δεδομένα προκειμένου να επιτευχθεί το αναμενόμενο αποτέλεσμα, το οποίο, είναι αλήθεια,  δεν έρχεται από τη μία ημέρα στην άλλη.Δυναμική βεβαίως προϋπόθεση για το εγχείρημα αυτό είναι τα διατιθέμενα οικονομικά μέσα και κυρίως η εμπειρία.
Τον τομέα αυτό στον Δήμο Δελφών έχει αναλάβει ο κ. Δήμαρχος  και η κ. Κοτσάνου – Ρομβοτσάνου.

Ευχές από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Γαλαξειδίου

22-12-2015

«ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΕΛΠΙΔΑΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ»: Αποτελέσματα εκτέλεσης του προϋπολογισμού

22-12-2015

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο , εκτός από άσχετοι με τα οικονομικά,  κατηγορηθήκαμε και για παραπλάνηση των Πολιτών σχετικά με την υλοποίηση των εσόδων του προϋπολογισμού, και μάλιστα από τον ίδιο τον Δήμαρχο κ. Παναγιωτόπουλο, συνεπικουρούμενο και από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο των Οικονομικών κ. Αναγνωστόπουλο. Δηλαδή, υποτίθεται ότι εμείς ως αντιπολίτευση υποστηρίξαμε λανθασμένα ότι τα έσοδα βαίνουν μειούμενα τη στιγμή που τα έσοδα αυξήθηκαν , όπως αυτά αποτυπώθηκαν στην έκθεση του 3ου τριμήνου του 2015 και σε σχέση με το αντίστοιχο 3ο τρίμηνο του 2014.

Ευχές από την Τοπική Φιλοδασική Ένωση Γαλαξειδίου

22-12-2015


Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

Την Κυριακή τα εγκαίνια του Εθνολογικού & Λαογραφικού Μουσείου Χρισσού - Συλλογή Ηλία Δαραδήμου

18-12-2015


Χριστουγεννιάτικα έθιμα της Ρούμελης

18-12-2015
Σάλωνα, 1949

Πέρα από τα κλασσικά έθιμα των Χριστουγέννων, η χώρα μας διαθέτει μια πλούσια παράδοση με ήθη και έθιμα που τιμούν μία από τις μεγαλύτερες γιορτές της Χριστιανοσύνης. Εν όψει των Χριστουγέννων, συγκεντρώσαμε τα χριστουγεννιάτικα έθιμα της Ρούμελης.
Γεμάτα με έθιμα είναι τα Χριστούγεννα στην Ρούμελη. Από το σφάξιμο των γουρουνιών, μέχρι «το πάντρεμα της φωτιάς» και το βασιλόψωμο, η Ρούμελη έχει πλούσιο λαογραφικό απόθεμα.

Έκτακτος διαχειριστικός έλεγχος σε δήμους, ΕΛ.ΑΣ, ΤΑΙΠΕΔ - Θα ελεγχθεί και ο Δήμος Δελφών

18-12-2015

Ελέγχους σε 30 συνολικά φορείς αποφάσισε ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ Γιώργος  Χουλιαράκης καθώς παρατηρήθηκαν περίεργες αποκλίσεις στα παραστατικά δαπανών που έχουν υποβάλει 30 φορείς της Γενικής Κυβέρνησης αλλά και στα στοιχεία που συνέλεξαν δειγματοληπτικά οι υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.
Σύμφωνα με απόφαση για την «σύσταση ελεγκτικών κλιμακίων έλεγχου καταγραφής ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων» , ομάδες ελεγκτών που θα «ξεσκονίσουν» τα βιβλία όλων των φορέων, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και η Ελληνική Αστυνομία.

Νίκος Δρόλαπας: ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ, ΤΩΡΑ

18-12-2015

      Δεν ήταν αναπάντεχο.  Η αποκάλυψη έγινε αθέλητα στο Δημοτικό Συμβούλιο.
      Η  είδηση, ότι το χρέος του Δήμου Δελφών ξεπερνάει τα  15.000.000  ευρώ,  ακούστηκε σαν βόμβα μεγατόνων και έσκασε στα χέρια αυτών που έκαναν τα πάντα  για να το κρατήσουν κρυφό. Ιδιαίτερα  προσπάθησε να το συγκαλύψει ο Δήμαρχος κ. Παναγιωτόπουλος,  ο οποίος ποτέ δεν απάντησε στο εύλογο,  αλλά αιχμηρό  γι΄ αυτόν ερώτημα :   « τι παρέλαβε από τη προηγούμενη Δημοτική αρχή, της οποίας υπήρξε βασικό στέλεχος ; »,  ως να είχε δώσει λόγο….σιωπής. 

Οδηγίες για την απόρριψη της στάχτης από την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Άμφισσας

18-12-2015
Ο   καιρός   το  τελευταίο  διάστημα  αρχίζει   να   δείχνει   τα   χειμωνιάτικα    σημάδια   του   και   το    κρύο    σε   αρκετές    περιοχές   έχει   κάνει   αισθητή   την  παρουσία  του ,   με   συνέπεια    οι   περισσότεροι    συμπολίτες    μας   να  έχουν    ξεκινήσει    ήδη   την  χρήση   τζακιού  και  ξυλόσομπας ,   ως    εναλλακτική    πηγή    θέρμανσης.  
     Η   χρήση   τζακιού   και    ξυλόσομπας    μπορεί   να   οδηγήσει   σε   πρόκληση    πυρκαγιών   αν   δεν   προσέξουμε  ,   όχι    μόνο    στους  χώρους    που   το  χρησιμοποιούμε   ,  αλλά   και    στους   χώρους    όπου    άθελά   μας    θα    πετάξουμε   την    χρησιμοποιημένη    στάχτη.
      Έχουμε  δηλαδή  φαινόμενα   πρόκλησης   πυρκαγιών   σε  κάδους   απορριμμάτων ,   εξαιτίας    της   ρίψης   από   συμπολίτες  μας  ,   της    ζεστής    στάχτης   που   συλλέγουν   από   τζάκια ,  ξυλόσομπες,  κ.λ.π.

Οδηγίες για τη δηλητηρίαση με μονοξείδιο του άνθρακα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Άμφισσας

18-12-2015

ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΗ   ΜΕ   ΜΟΝΟΞΕΙΔΙΟ   ΤΟΥ   ΑΝΘΡΑΚΑ   (CO)

    Τα   τελευταία    χρόνια    παρατηρείται    στην    χώρα    μας   ένα   θλιβερό   και   άκρως    ανατριχιαστικό   φαινόμενο ,   αυτό    των    θανάτων   συμπολιτών    μας ,    εξαιτίας    της     χρήσης   θέρμανσης     που    κάνουν    στο   εσωτερικό    των    σπιτιών   τους     με    διάφορες     παλαιού     τύπου   σόμπες ,    αλλά    και     μαγκαλιών.
    Ένα    φαινόμενο     αρκετά     ύπουλο      εξαιτίας     της     χρήσης    αυτών  είναι     η    έκλυση    του    Μονοξειδίου    του   Άνθρακα   (CO) ,   το   οποίο    δεν   μπορεί   να   διακριθεί   στην  ατμόσφαιρα ,   όπως   ο   καπνός. 

SOS από το Χαμόγελο του Παιδιού. Καλείται να πληρώσει 65.777 για τέλη κυκλοφορίας και ΕΝΦΙΑ

18-12-2015

Έκκληση σε όσους μπορούν να βοηθήσουν απευθύνει το «Χαμόγελο του Παιδιού» καθώς καλείται μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2015 να καταβάλλει το ποσό των 65,777 ευρώ για τα τέλη κυκλοφορίας για τη λειτουργία κινητών ιατρικών μονάδων και ΕΝΦΙΑ.
Το «Χαμόγελο του Παιδιού» παρά τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζει από την οικονομική κρίση, συνεχίζει να στηρίζει με κάθε τρόπο τα παιδιά που το έχουν ανάγκη. Και για να καταφέρει να εξασφαλίσει Καλά Χριστούγεννα για χιλιάδες παιδιά έχει ανάγκη τη βοήθεια όλων μας.

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου κατά την περίοδο των εορτών

18-12-2015

Για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας κατά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανίων, εκτός των μέτρων διευκόλυνσης της κυκλοφορίας που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, θα ισχύσει και απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου ως κατωτέρω:

Την Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015 και την επόμενη Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015, για το ρεύμα εξόδου και από 16:00 έως 21:00 ώρας, θα ισχύσουν οι απαγορεύσεις:

Αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας σε όλη την επικράτεια κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων

18-12-2015

Τα μέτρα αναπτύσσονται σταδιακά και θα ισχύουν όλο το διάστημα της περιόδου των εορτών
Η εφαρμογή των μέτρων αποσκοπεί στην βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων


Η Ελληνική Αστυνομία, ενόψει της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων, έχει εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσεων για την εφαρμογή αυξημένων μέτρων οδικής ασφάλειας, σε όλη την Επικράτεια.
Ο σχεδιασμός των μέτρων εντάσσεται στο πλαίσιο ειδικότερων εντολών και κατευθύνσεων για αυξημένη παρουσία και δραστηριοποίηση των Υπηρεσιών Τροχαίας, ώστε να συμβάλλουν στη διαμόρφωση συνθηκών ομαλής και ασφαλούς οδικής κυκλοφορίας και μετακίνησης των πολιτών, καθώς επίσης και στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.
Τα μέτρα αναπτύσσονται σταδιακά και τη φετινή περίοδο των εορτών και θα κλιμακωθούν - κορυφωθούν τις ημέρες μαζικής εξόδου - εισόδου των οχημάτων, από και προς τα μεγάλα αστικά κέντρα.

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Διεύθυνση Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας Δήμου Δελφών: Προστασία Πολιτών από παγετό & χιονοπτώσεις

17-12-2015

Οδηγίες εξέδωσε η Διεύθυνση Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Δελφών για την προστασία των πολιτών από τον παγετό και τις χιονοπτώσεις
►Παγετός
 ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ
   Σε περιοχές όπου έχει δημιουργηθεί παγετός απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή όταν μετακινείστε με αυτοκίνητο.
Ενημερωθείτε εκ των προτέρων για την κατάσταση του οδικού δικτύου και φροντίστε να διαθέτετε αντιολισθητικές αλυσίδες.
 Αν μετακινείστε πεζή, φορέστε κατάλληλα παπούτσια και φανείτε προσεκτικοί ώστε να αποφύγετε τραυματισμούς λόγω της ολισθηρότητας των δρόμων, των πεζοδρομίων κ.λπ

Η φωτογραφία που συγκλόνισε όλο τον κόσμο το 2015

17-12-2015

i-fwtografia-pou-sugklonise-olon-ton-kosmo-to-2015

Στις 2 του περασμένου Σεπτεμβρίου ο κόσμος συγκλονίστηκε από μια φωτογραφία. Το άψυχο σώμα ενός τρίχρονου αγοριού - του Αϊλαν Κούρντι - κείτονταν σε μια τουρκική ακτή του Αιγαίου, απέναντι από την Κω.

To 2015 σε 209 δευτερόλεπτα - Δείτε το βίντεο

17-12-2015


Το Euronews δημιούργησε ένα βίντεο με τα γεγονότα που σημάδεψαν το 2015, από την επίθεση στο Charlie Hebdo μέχρι τις επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους και της Μπόκο Χαράμ, τη συντριβή του αεροσκάφους της Germanwings, την τραγωδία με τους πρόσφυγες στη Μεσόγειο, τον τρομακτικό σεισμό στο Νεπάλ που σκόρπισε το θάνατο, το μακελειό στο Παρίσι.
Το βίντεο έχει και ελληνικό χρώμα με αναφορές στις πολιτικές εξελίξεις, τις εκλογές και την κρίση του καλοκαιριού.

Facebook: Τέλος με το νόμο για παιδιά κάτω των 16 ετών;

17-12-2015

Παράνομη θα θεωρείται πιθανόν από το τέλος αυτής της εβδομάδας η πρόσβαση παιδιών ηλικίας κάτω των 16 ετών σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook, στις χώρες της Ευρώπης, αναφέρει σε δημοσίευμά του το BBC. Όπως αναφέρεται, θα πρέπει να υπάρχει η ρητή συγκατάθεση των γονέων, προκειμένου τα παιδιά να έχουν πρόσβαση στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ενέργεια αυτή είναι το αποτέλεσμα ψηφοφορίας μιας ευρωπαϊκής επιτροπής για την αύξηση του ορίου της «επιτρεπόμενης ψηφιακής ηλικίας» από τα 13 στα 16.
«Η επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων παιδιών ηλικίας μικρότερης των 16 ετών, θα πρέπει να είναι νόμιμη μόνο εάν -και στο βαθμό που αυτή απαιτείται- υπάρχει συγκατάθεση ή άδεια από τον κηδεμόνα του παιδιού», αναφέρεται σε μια πρόσφατη τροποποίηση του Ευρωπαϊκού Κανονισμού για την Προστασία των Δεδομένων.
Στην ουσία αυτό που προβλέπει η συγκεκριμένη τροποποίηση είναι ότι οι διαδικτυακές εταιρείες που θέλουν να απευθύνονται σε οποιονδήποτε χρήστη κάτω των 16 ετών θα πρέπει να έχουν πάρει πρώτα την άδεια των γονέων.

Παναγιώτης Ταγκαλής: Απορρίμματα, Αυξήσεις & Προϋπολογισμός

17-12-2015


Το Δεκέμβριο του 2014 ο Δήμαρχος ζήτησε από τους Πολίτες του Δήμου Δελφών πρόσθετα τέλη συνολικής αξίας 750.000 €, για τη μεταφορά των απορριμμάτων σε Λαμία και Λειβαδιά. Η παράταξή μας επισήμανε ότι η επιβάρυνση των Πολιτών για μια καθαρά ανταποδοτική υπηρεσία είναι λογική, όμως το ζητούμενο ποσό είναι παράλογο, επειδή στηρίζεται σε ψευδή στοιχεία και επειδή δεν τηρήθηκαν οι κατά Νόμο διαδικασίες.
Οι αυξήσεις ψηφίστηκαν, απεστάλησαν στη ΔΕΗ προς είσπραξη και ενσωματώθηκαν στους λογαριασμούς της τον Ιούνιο του 2015. Παράλληλα η Δημοτική Αρχή ενέγραψε στον προϋπολογισμό της όλο το ποσό των 750.000 € , παραλόγως , αφού η είσπραξή του δεν ξεκίνησε από αρχές του έτους αλλά αρκετούς μήνες μετά, γεγονός που οδηγεί από μόνο του σε ‘πλασματικό’ προϋπολογισμό.

Ευχές από τον ΦΔΕΔ Παρνασσού

17-12-2015


Ο Θάνος Μικρούτσικος και η Ρίτα Αντωνοπούλου στην Ιτέα

17-12-2015

Μαζί τους ο Θύμιος Παπαδόπουλος στα πνευστά…


«Το πιο ωραίο μου τραγούδι θα σου πω» 
Με αυτόν τον τίτλο και με τη μορφή του trio επέλεξε ο Θάνος Μικρούτσικος να ταξιδέψει στην Ιτέα, τέλος του 2015-ανατολή του 2016, τον Δεκέμβρη τον μήνα των γιορτών και της νέας ελπίδας.
Ο Θάνος  επέλεξε ως συμπαραστάτες του σε αυτό το ταξίδι την Ρίτα και τον Θύμιο.

Πράσινο φως για το ολοκληρωμένο σχέδιο εξυγίανσης του Ασωπού

17-12-2015

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο ψηφίστηκε χθες 16 Δεκεμβρίου 2015, με διευρυμένη πλειοψηφία, η ολοκληρωμένη πρόταση που προέκυψε μετά το σχέδιο που παρουσίασε η Περιφερειακή Αρχή και τις προτάσεις που κατατέθηκαν κατά τη διάρκεια της δημόσιας διαβούλευσης για την εξυγίανση του Ασωπού, με στόχο τη συνολική αντιμετώπιση των προβλημάτων της περιοχής, στο περιβάλλον, την υγεία, την αγροτική παραγωγή και τη βιομηχανία.
Στην πρόταση, που παρουσίασε ο Περιφερειάρχης, Κώστας Μπακογιάννης, αναλύονται οι στόχοι του σχεδίου, οι απαιτούμενοι πόροι, αλλά και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής της. Μεταξύ άλλων, το σχέδιο περιλαμβάνει:

Θα αλλάξουμε όλοι υποχρεωτικά ταυτότητες -Κόστος 10 ευρώ

17-12-2015

Ζήτημα χρόνου είναι να αλλάξουν οι πολίτες τις ταυτότητες τους ενώ ήδη έχει συγκροτηθεί επιτροπή που επεξεργάζεται προτάσεις για την αντικατάσταση των υφιστάμενων ταυτοτήτων με νέα δελτία, τα οποία θα είναι δύσκολο να παραχαραχτούν.
Την είδηση επιβεβαίωσε στην ΕΡΤ ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος υπολογίζει το κόστος σε περίπου 10 ευρώ για τον κάθε πολίτη. Μέσα στους επόμενους μήνες όλοι οι Έλληνες πολίτες θα αποκτήσουν τις νέου τύπου, σύγχρονες αστυνομικές ταυτότητες. Ήδη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει συσταθεί επιτροπή στην οποία μετέχουν και αστυνομικοί της Διεύθυνσης Διαβατηρίων της Αστυνομίας, που θα υποβάλλει έως τα τέλη Γενάρη την πρότασή της για τα τεχνικά χαρακτηριστικά των νέων ταυτοτήτων.
Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας ανέφερε ότι πρέπει να έχουμε μία ταυτότητα σύγχρονη που να έχει αξιοπιστία ως έγγραφο που να μην μπορεί να πλαστογραφηθεί εύκολα, επομένως προχωράμε. Υπάρχει κάποιο οικονομικό κόστος, δεν θέλουμε να επιβαρύνουμε τον πολίτη, υπολογίζουμε γύρω στα δέκα ευρώ θα κοστίσει κάθε ταυτότητα και είμαστε στην διαδικασία προκειμένου να συντάξουμε και να αιτιολογήσουμε τις νέες ταυτότητες.