Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Κοπή βασιλόπιττας Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος

07-01-2016

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φωκίδος κ. Θεόκτιστος, την Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016, στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Καστρακίου Δωρίδος, ενώπιον των ιερέων της Ι. Μητροπόλεως, του Δημάρχου Δωρίδος κ. Γεωργίου Καπετζώνη και των Δημοτικών Συμβούλων, έκοψε την βασιλόπιττα της νέας χρονιάς 2016.
Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε όλους για την καλή τους συνεργασία και ευχήθηκε, υγεία, ευτυχία και να συνεχίσουν το νέο έτος να εργάζονται πνευματικά, κοινωνικά και ιεραποστολικά μαζί με τον Επίσκοπό τους, προς το καλό του πιστού λαού της Φωκίδος.
Μετά το τέλος των ευχών του Σεβασμιωτάτου τον λόγο έλαβε ο Δήμαρχος Δωρίδος ο οποίος συνεχάρη τον Σεβασμιώτατο και τους ιερείς για την άριστη συνεργασία της Εκκλησίας μετά των αρχόντων και του λαού και τόνισε ότι ο Σεβασμιώτατος μέσα σχεδόν σε ένα χρόνο όργωσε όλη την Μητρόπολη και περιήλθε όλα τα χωριά της Φωκίδος, δίνοντας ξανά σε αυτά πνοή ζωής.

Αμέσως μετά έλαβε το λόγο ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Αθανάσιος Μελισσάρης και αναφέρθηκε στο νόημα και στα μηνύματα που εκπέμπει το εορταστικό δωδεκαήμερο.

Μετά την βασιλόπιττα παρετέθηκε τράπεζα στο Μοναστήρι των Αγίων Αυγουστίνου και Σεραφείμ Σαρώφ Τρικόρφου Φωκίδος.




Δεν υπάρχουν σχόλια: